Zaujimate sa bližšie o investovanie do zlata?
Holisticly orchestrate user friendly portals for customized methodologies. Professionally evolve enterprise total linkage

Platina a paládium

Dôvod. č. 1 - Ochrana majetku a peňazí.

 

„Bojím sa. Keď si predstavím, že v dnešnej dobe môže skrachovať ktorákoľvek banka alebo poisťovňa. Mám strach, aby som neprišiel o svoje úspory. Preto chcem mať časť peňazí v zlate. “   Roman P. Pezinok.

 

Hodnota peňazí môže byť aj nula. Skrachovať môžu podniky, banky aj poisťovne. Pôda, nehnuteľnosti, diamanty a drahé kovy budú mať vždy hodnotu. Cena zlata môže klesnúť, ale neskrachuje.

 

Zlato drží hodnotu a tým chráni majetok. Ale čo to vlastne znamená?

 

Papierové peniaze strácajú hodnotu. Americký dolár stratil za posledných 100 rokov 95% svojej hodnoty. Euro od svojho vzniku 50% hodnoty. To znamená, že na to, aby sme si kúpili plný košík potravín v obchode, dnes potrebujeme 2 krát viac peňazí ako pred 15 rokmi. Jeden príklad - v roku 1999 stál priemerný chlieb 0,55 EUR, dnes je to 1,33 EUR (Štatistický úrad).

 

Zlato hodnotu udržiava. Pred 100 rokmi ste si za 31 gramov zlata mohli kúpiť oblek, čo bolo 20 dolárov. Dnes si oblek môžete kúpiť za 1000 dolárov, čo je stále 31 gramov zlata. A to bude veľmi kvalitný oblek J. V zlate stojí oblek rovnako, v peniazoch nie, lebo stratili hodnotu.

 

Upozornenie: Video alebo článok nie je finančnou radou alebo odporúčaním. Je to náš názor na veci okolo nás. Náš názor na peniaze, banky, zlato, akcie a iné finančné témy je výsledkom dlhodobého vzdelania a skúsenosti, ale nie sme najmúdrejší na svete a nepoznáme budúcnosť. Preto prosíme použite pri každej informácií alebo názore, ktoré získate z médií, zdravý sedliacky rozum a zvážte, či sú tieto informácie vhodné pre vás. Ak si nie ste istí, poraďte sa s viacerými odborníkmi z rôznych oblastí financií, rovnako sú naši zamestnanci v pre poradenstvo k dispozícií pre vás.

Každé investovanie alebo nákup investičného zlata a striebra je rizikové a ceny zlata a striebra môžu aj klesať. Aj keď nákup investičného zlata a striebra by nemala byť v prvom rade investícia za účelom zisku.

autor článku

Aktualizujeme ceny