Peter Hambro – BIS, centrálne banky manipulujú trh so zlatom

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Ako nac?asovat?

Zdroj: Článok je prekladom blogového článku spoločnosti Bullionstar. 

Tento týždeň zverejnila britská ekonomická a politická spravodajská stránka Reaction zaujímavý a pútavý článok od známeho autora Petra Hambra.

Článok s názvom „Nezabudnite na zlaté pravidlo: Kto má zlato, si vytvára pravidlá“ je zaujímavý a otvára oči z viacerých dôvodov, najmä preto, že nijako neupozorňuje na manipuláciu ceny zlata. a vymenovanie typov zodpovedných subjektov zatiaľ čo  vysvetľuje niektoré mechanizmy používané v londýnskej hre s frakčnými rezervami papierového zlata.

Mocatta & Goldsmid

Ale článok je pozoruhodný aj z hľadiska toho, kto je jeho autorom. Pre tých, ktorí ho nepoznajú, tak Peter Hambro je veľmi uznávaným menom v prostredí zlata, keďže spolu zakladal a bol predsedom anglo-ruskej spoločnosti na ťažbu zlata Peter Hambro Mining (teraz známu ako Petropavlovsk) vedenú na FTSE(Financial Times a London Stock Exchange). V rokoch 1983 až 1990 bol tiež zástupcom výkonného riaditeľa legendárneho londýnskeho maklérstva s drahými kovmi Mocatta & Goldsmid. Okrem toho otec Petra Hambra, Everard Bingham Hambro, bol svojho času tiež riaditeľom Samuel Montagu, ďalšej z legendárnych londýnskych maklérskych kartelových firiem s drahými kovmi.

Okrem toho je Peter Hambro tiež pravnukom baróna Carla Joachima Hambro, zakladateľa slávnej anglickej investičnej banky Hambros. V skutočnosti sa Mocatta & Goldsmid v roku 1957 dokonca zlúčila s bankou Hambros. V 80. rokoch bola Mocatta & Goldsmid aj najväčšou zlatou a striebornou protistranou Sovietskeho zväzu.

FOTO: Peter Hambro

Takže keď Peter Hambro píše o manipulácii s cenou zlata, nepíše o manipulácii s cenou zlata len tak hocikto, je to muž z jednej z britských bankových dynastií, ktorý bol počas celej svojej kariéry zasvätený do fungovania londýnskej bankovej organizácie/ústavu s drahými kovmi a kto má prevádzkové znalosti o riadení spoločnosti na ťažbu zlata kótovaného na londýnskej burze, ktorá ťaží skutočné fyzické zlato, zlato, ktoré nemá žiadne riziko protistrany a nikto iný zaň nezodpovedá/neručí.

Pre tých, ktorí nepoznajú spravodajskú a podcastovú stránku Reaction, tak Reaction je seriózne vydavateľstvo so sídlom v Londýne, ktoré zamestnáva tých najtalentovanejších novinárov a mediálnych manažérov, ktoré sa špecializuje na analýzy a komentáre k aktuálnym udalostiam, politike, kultúre a ekonomike.

Spúšťačom článku Petra Hambra je nedávny graf z amerického Úradu pre kontrolu mien (OCC), ktorý v dôsledku preklasifikovania údajov, ktoré sa začalo v prvom štvrťroku 2022, teraz ukazuje obrovský rozsah v akom banky drahých kovov, ako je JP Morgan, zhromaždili kontrakty derivátov drahých kovov na udržanie ceny zlata (vynikajúce zhrnutie tohto grafu je tu).

Graf: Nominálne sumy derivátov drahých kovov v amerických komerčných bankách do 31. marca 2022.

Nealokované zlato – Veko na sude s pušným prachom

Hambro opisuje túto manipuláciu s cenou zlata pomocou derivátov ako „sud pušného prachu“, ktorý „dezinformácie [po dlhé roky] držia pod vekom“. Možno sa však pýtate, kto riadi túto dezinformáciu a manipuláciu s cenou zlata?Podľa Hambra je tou náložou Banka pre medzinárodné platby(Bank for International Settlements alebo BIS) so sídlom vo Švajčiarsku, t. j. centrálna banka centrálnych bánk. Hambro vyhlásil, že: „Od roku 2018 sa oddelenia finančnej stability vo svetových centrálnych bankách riadia pokynmi Banky pre medzinárodné platby (BIS), aby skryli vnímanie inflácie falšovaním trhu so zlatom.

Ale keďže centrálne banky „potrebujú krytie“ a to „nesmie byť videné“, aby manipulovali s cenou zlata, Hambro pokračuje: „Jediný spôsob, ako dosiahnuť krytie, je rozbiť cenu fyzického zlata alchymistickou výrobou „papierového zlata“.

Ak ste teraz spozorneli, čítajte ďalej, pretože Hambro vysvetľuje: „S pomocou futures trhov a so súhlasom alchymistov sa obchodníkom so zlatými prútmi – áno, vrátane mňa, bol som zástupcom výkonného riaditeľa Mocatta & Goldsmid – podarilo vytvoriť neotrasiteľnú predstavu, že unce zlata pripísané na účet banky alebo predajcu drahých kovov boli tie isté ako skutočné zlato. “A je to oveľa jednoduchšie, starý známi! Nemusíte ho skladovať ani poisťovať“.

Zlatý kredit, na ktorý sa tu Hambro odvoláva, je neslávne známe „nealokované zlato“ LBMA, pričom „termínové trhy“ sú COMEX. V tejto fáze by ste si mohli dokonca myslieť, že Hambro číta webovú stránku BullionStar, keďže my už roky vysvetľujeme to isté.  Správna odpoveď, o ktorej sa v článku ani nehovorí, je, že zisťovanie ceny zlata je založené na neobmedzenom vytváraní a obchodovaní so syntetickými papierovými derivátmi (nealokované LBMA a COMEX) v systéme kontrolovanom LBMA bankami obchodujúcimi s drahými kovmi a sankcionovanom centrálnymi bankami.

To, že Banka pre medzinárodné platby - BIS a jej guvernéri nariaďujú svetovým centrálnym bankám, aby zmanipulovali cenu zlata, by nemalo byť prekvapením, pretože v tom má BIS dlhú tradíciu. Od londýnskeho zlatého fondu 60. rokov až po nový zlatý fond na začiatku 80. rokov 20. storočia BIS miluje falšovanie ceny zlata, prečo? Pretože zlato je pre centrálnych bankárov ako slnko pre upírov.

Tajná manipulácia – The Bank of England  

Hambro vo svojom článku ďalej vysvetľuje vývoj londýnskeho trhu s papierovým zlatom v 80-tych rokoch a jeho mnohých derivátov, ktoré sú mechanizmami dymu a zrkadiel, prostredníctvom ktorých londýnsky trh so „zlatým“ trhom presadzuje svoju schému papierového zlata s čiastkovými rezervami do dnešných čias:

„Keď investori prehltli túto omračujúcu pilulku, bolo ľahké im predať zlato, ktoré jednoducho neexistovalo. Samozrejme, existovali ostražití investori, ktorý nenaleteli na to že takí ako Mocatta, Montagu, Rothschild a Sharps Pixley boli neotrasiteľnými protistranami a chceli si byť istí, že zlato tam bude, keď si ho vyžiadajú. To je malina, povedali sme im. Neobťažujte sa za to zaplatiť, len nám dajte počiatočnú hotovostnú maržu a súhlaste s variačnou maržou a náš papierový prísľub je dobrý ako samotné zlato. Toto bol ten jednoduchý derivát. Ak ste si mysleli, že cena klesne, mohli by ste nám predať zlato, ktoré ste nemali, a rovnakým spôsobom maržovať predaj. Potom prišlo množstvo opcií a iných produktov a trh s derivátmi – potom sa táto chiméra nazývala – že sa to začalo točiť ako tornádo.“

„Chiméra“ je mýtické monštruózne hybridné stvorenie zložené z rôznych častí. Tento exponenciálny rast nealokovaného zlata a derivátov zlata sa prvýkrát objavil počas obdobia osemdesiatych rokov, keď bol Peter Hambro riaditeľom v Mocatta a Goldsmid a londýnsky trh so zlatom pozostával z kartelu piatich firiem na výrobu drahých kovov, menovite N.M. Rothschild, Mocatta & Goldsmid, Samuel Montagu, Sharps & Pixley a samozrejme neslávne známy Johnson Matthey Bankers. A boli to Johnson Matthey Bankers, ktorí sa v roku 1984 takmer zrútili a musela ich zachrániť Bank of England, aby zabránila implózii zvyšku londýnskeho klubu so zlatými prútmi.

A ako opisuje Hambro, Bank of England bola vtedy, odteraz, vždy pripravená podoprieť londýnske papierové ponzi zlato nejakým fyzickým zlatom, keď to bolo potrebné vo forme požičiavania zlata centrálnou bankou:

„Aby falošné zlato vyzeralo ešte bezpečnejšie, Bank of England bola v tichosti ochotná požičať členom londýnskeho trhu so zlatom fyzické zlato v prípade, že by sa veci vymkli kontrole a naše trezory boli prázdne. Keď jeden z členov skrachoval [Johnson Matthey Bankers], tak sa statní členovia zoskupenia spojili s Bank of England, a spoločne držali za jedno lano, a zákazníkov nakoniec vyplatili."

K tomu môžete pridať manipulácie Bank of England pri zasahovaní do londýnskych zlatých fixácií v osemdesiatych rokoch, ako je zdokumentované v článku BullionStar tu. Potom v roku 1987 sa Bank of England posunula ešte o krok ďalej a nariadila bankám s drahymi kovmi v Londýne, aby formalizovali svoj kartel, čo sa stalo prostredníctvom spustenia asociácie London Bullion Market Association (LBMA). A to je dôvod, prečo sú Bank of England a LBMA dodnes symbioticky prepojené, najmä prostredníctvom ultra-tajného londýnskeho trhu požičiavania zlata, na ktorom centrálne banky požičiavajú fyzické zlato LBMA bankám drahých kovov. To je téma, ktorej sa investigatívni reportéri Bloombergu a Reuters nikdy nedotknú, keďže predstavenstvá a redaktori Bloombergu a Reuters vedia, že tieto operácie požičiavania zlata podporujú celý systém frakčných rezerv papierového zlata.

FOTO: Agustín Carstens: generálny riaditeľ Banky pre medzinárodné platby (BIS)

Okrem toho má táto globálna schéma „papierového zlata“ neobmedzenú ponuku, pretože, ako hovorí Hambro, vlády a centrálne banky a BIS „môžu vytlačiť maržu“. To je dôvod, prečo to hovorí Hambro :"Veľké banky na Wall Street budú akceptovať fiat doláre ako maržu a budú vyrábať zlato, aby ním zaplavili trh."

Zatiaľ čo Peter Hambro bol predtým známy tým, že sa rozumel do manipuláciescenou zlata a diskutoval o tom, jeho najnovšie vyjadrenia môžu prísť práve teraz, keď cíti geopolitický posun v menovej úlohe zlata. Okrem toho, keďže prebiehajúce západné sankcie proti Rusku decimovali schopnosť ťažiara Petropavlovsk predávať svoje zlato a splácať svoje pôžičky (keďže jeho hlavná banka Gazprombank je sankcionovaná), Hambro ako bývalý predseda Petropavlovska môže mať lepšiu pozíciu v chápaní toho čo znamenajú nezamýšľané dôsledky sankcií na globálny trh so zlatom.

Cisárove nové (zlaté) šaty.

Hambro potom svoj článok uzatvára odkazom na nedávny graf derivátov drahých kovov v USA:   O steblách trávy vanúcich vo vetre sa často hovorí, že sú predzvesťou veľkých búrok a ja verím, že táto tabuľka ukazuje práve takéto steblá. Pozrite sa na tento graf a potom choďte za protistranu obchodujúcu s drahými kovmi a kúpte si nejaké zlato. Potom požiadajte o svoje zlato alebo striebro alebo platinu alebo paládium alebo o akýkoľvek iný fyzický uchovávateľ hodnoty a prostriedok výmeny, ktorý ste získali, aby vás ochránil pred pustošením inflácie. Inflácia totiž určite pohltí svet, keď sa cisárove nové šaty z papierového zlata ukážu také, aké v skutočnosti súVladimir Putin a Si Ťin-pching patria medzi tých, ktorí poznajú zlaté pravidlo: „Kto má zlato, určuje pravidlá“.

 

Upozornenie: Video alebo článok nie je finančnou radou alebo odporúčaním. Je to náš názor na veci okolo nás. Náš názor na peniaze, banky, zlato, akcie a iné finančné témy je výsledkom dlhodobého vzdelania a skúsenosti, ale nie sme najmúdrejší na svete a nepoznáme budúcnosť. Preto prosíme použite pri každej informácií alebo názore, ktoré získate z médií, zdravý sedliacky rozum a zvážte, či sú tieto informácie vhodné pre vás. Ak si nie ste istí, poraďte sa s viacerými odborníkmi z rôznych oblastí financií, rovnako sú naši zamestnanci v pre poradenstvo k dispozícií pre vás.

Každé investovanie alebo nákup investičného zlata a striebra je rizikové a ceny zlata a striebra môžu aj klesať. Aj keď nákup investičného zlata a striebra by nemala byť v prvom rade investícia za účelom zisku.

autor článku

Tím Goldsafe

Radi Vám prinášame aktuality z oblasti drahých kovov, fungovania peňazí, bankovníctva a iných tém z oblasti ekonomiky, ktoré s drahými kovmi a majetkom súvisia. Prinášame aj potrehy a zaujimavosti, ktoré sú časťou ekonómov považované za kontroverzné a o ktorých sa málo hovorí. 

Aktualizujeme ceny