Nie je QE ako QE

Prečo pandemické QE prinieslo vysokú infláciu a pokrízové (po 2008) nie? Prebieha aj v USA QE? Juraj krátko vysvetlí, prečo máme infláciu práve teraz, keď sa výrazne viac tlačí peňazí od roku 2008.

Upozornenie: Video alebo článok nie je finančnou radou alebo odporúčaním. Je to náš názor na veci okolo nás. Náš názor na peniaze, banky, zlato, akcie a iné finančné témy je výsledkom dlhodobého vzdelania a skúsenosti, ale nie sme najmúdrejší na svete a nepoznáme budúcnosť. Preto prosíme použite pri každej informácií alebo názore, ktoré získate z médií, zdravý sedliacky rozum a zvážte, či sú tieto informácie vhodné pre vás. Ak si nie ste istí, poraďte sa s viacerými odborníkmi z rôznych oblastí financií, rovnako sú naši zamestnanci v pre poradenstvo k dispozícií pre vás.

Každé investovanie alebo nákup investičného zlata a striebra je rizikové a ceny zlata a striebra môžu aj klesať. Aj keď nákup investičného zlata a striebra by nemala byť v prvom rade investícia za účelom zisku.

autor článku

Ing. Juraj Karpiš

Juraj Karpiš študoval finančný manažment na Fakulte manažmentu UK. Pracoval v domácich a zahraničných finančných inštitúciách, je spoluzakladateľom a predsedom ekonomického think tanku INESS. Bol členom krízového ekonomického štábu ministra financií a krízovej ekonomickej rady ministra hospodárstva. Zameriava sa na monetárnu politiku a finančný systém. Časopis .týždeň ho označil za osobnosť roku 2011. V roku 2015 vydal ekonomický bestseller „Zlé peniaze – sprievodca krízou“ vo februári 2021 mu vyšla kniha „Ako na zlato – praktický sprievodca sporením v zlate“. Vydáva online časopis „Zlé peniaze, dobrý život“. 

Aktualizujeme ceny