2 g - Argor Heraeus

Posledná aktualizácia
18:28
    158 Eur
10 a viac ks153 Eur
 Výkupná cena: 129 Eur
Fixácia cien prebieha od 8:30 do 17:00 hod. Cena je vrátane DPH
Hmotnosť2 g
Rýdzosť999,9/1000
Rozmery19 x 11,5 x 0,6 mm
Nominálna hodnotacertifikát zatavený v ochrannej fólii
argor 250 g cz.png

Tehličky Argor Heraeus sú jedným z najpopulárnejších produktov investičného zlata na svete. Výrobcom je švajčiarska mincovňa Argor Heraeus, ktorú vlastní nemecká rafinéria Heraeus. Mincovňa spĺňa štandardy Good delivery Londýnskej asociácie LBMA a je jednou z 5 spoločností, ktoré určujú tieto štandardy.

Tehličky sú najvyššej kvality a rýdzosti 999,9. Do 100 gramov sú tehličky razené a od 250 gramov sú odlievané. Do 100 gramov sú všetky tehličky zabalené v ochrannej fólii spolu s certifikátom. Tehličky nad 250 gramov majú certifikát priložený.

Na tehličkách sú zobrazené údaje:

- Logo Argor Heraeus
- Názov krajiny výrobcu
- Hmotnosť
- Zlato
- Rýdzosť
- Punc - Melter Assayer
- Sériové číslo (i na certifikáte)

Mincovňa Argor Heraeus patrí medzi popredné mincovne sveta. Je jednou z 5 mincovní sveta, ktorá je garantom systému kvality "Good delivery" londýnskej asociácie LBMA.

Sídlo spoločnosti je v meste Medrisio vo Švajčiarsku a bola založená v roku 1958. Mincovňa vyrába tehličky investičného zlata, striebra, platiny a paládia. Okrem investičných kovov produkuje aj drahé kovy na priemyselné spracovanie.

Argor Heraeus je 100% dcérskou spoločnosťou nemeckej mincovne Heraeus a má úzku spoluprácu s rakúskou mincovňou Münze Österreich. Tieto mincovne sú zároveň aj jej vlastníkmi.

Základný výrobný program:

  • Investičné zlaté tehličky: od 1 gramu do 1000 gramov s najvyššou rýdzosťou 999,9 / 1000. Špecifickými produktmi sú tehličky Kinegram s hologramom a 5 a 10 gramové tehličky 10 x 1 gram a 10 x 1 gram Goldseed.
  • Investičné strieborné tehličky: od 20 gramov do 5 000 gramov s rýdzosťou 999/1000.
  • Investičné platinové tehličky: od 1 gramu do 1000 gramov s rýdzosťou 999,5 / 1000.
  • Investičné paládiové tehličky: od 1 gramu do 100 gramov s rýdzosťou 999,5 / 1000

Čo vykupujeme

Naším klientom garantujeme výkup tehličiek a mincí, ktoré u nás nakúpili a nakúpia. Vykupujeme všetky produkty, ktoré máme v ponuke. Rovnako vykupujeme tehličky od mincovní, ktoré vyrábajú tehličky tzv. značkou „Good delivery“,

Vykupujeme zlaté mince a tehličky z mincovní: Münze Österreich, Argor Heraeus, Heraeus, Pamp, Valcambi, Perth Mint, Royal Canadian Mint, Royal Mint, US Mint, Rand Rafinery resp. iné tzv. „Good delivery“ tehličky.

Ak máte iné mince alebo tehličky, radi Vám pripravíme ponuku na výkup. Stačí na náš email info@investicnezlato.sk poslať fotografiu tehličky alebo mince, ktorú máte alebo bližší popis a my Vám stanovíme cenu. Alebo nás kontaktujte na bezplatnej linke 0800 555 855.

Cena výkupu

Pri každom produkte je uvedená výkupná cena. Táto výkupná cena platí pre tehličky a mince, ktoré boli zakúpené v našej spoločnosti. Pri niektorých produktoch nie je uvedená výkupna cena, pretože môže byť výhodnejšia. V takomto prípade volajte na bezplatnú linku 0800 555 855. 

Výkupne ceny pre zlato a striebro sú určené podľa aktuálnej trhovej ceny – spot price. Sú aktualizované každú minútu. Výkupná cena je stanovená ako trhová cena v EUR za 1 trójsku uncu. Cena pre jednotlivé tehličky a mince sú prepočítané podľa váhy v unciach. Pri zlatých a strieborných minciach platia rovnaké odkupné ceny pre všetky druhy mincí.

V prípade, že nie ste naším klientom, výkupná ceny môže byť nižšia o 1 – 4,5%.

Postup spätného výkupu

Osobný výkup

  1. Realizuje sa v sídle spoločnosti – je nutné si vždy dohodnúť termín vopred.
  2. Po kontrole doručených tehličiek alebo mincí Vám stanovíme výkupnú cenu podľa aktuálnej ceny zlata, striebra alebo iných kovov.
  3. Výplata financií prebieha obratom prevodom (od 1 do 5 dní) alebo v hotovosti (do zákonom povolenej výšky 5000 EUR).

Výkup na diaľku

  1. tehličky alebo mince nám pošlete poistenou zásielkou Express Kuriér Slovenskej pošty – UPOZORNENIE – je nutné dôkladne zabaliť hlavne tehličky, aby sa zabránilo poškodeniu obalu.
  2. Pred zaslaním je nutné nás informovať telefonicky alebo emailom.
  3. Po kontrole doručených tehličiek alebo mincí Vám stanovíme výkupnú cenu podľa aktuálnej ceny a zašleme Vám výkupnú zmluvu na email. Stačí doplniť číslo účtu pre výplatu a podpísanú zmluvu zaslať scanom na info@investicnezlato.sk . Výplata financií prebieha obratom prevodom (od 1 do 5 dní).

Investičné tehličky a mince kupujeme výhradne od overených dodávateľov a svetových mincovní. Renomé mincovne, štátne vlastníctvo a dlhodobá činnosť garantuje 100% pravosť nakúpených tehličiek a mincí.

Dodatočne však využívame kontrolu pravosti, ktorá je využívaná v mincovniach pri spätnom výkupe:

  1. presné meranie rozmerov a hmotnosti tehličiek a mincí a
  2. doplnkové merania pomocou magnetickej váhy a prístroja na elektrickú vodivosť. 

Meranie rozmerov a hmotnosti.

Zlato má presne špecifickú hustotu - 19,3 kg na dm3 (zaokrúhľovanie na 1 desatinu).

K čomu je táto informácia?
Výrobca udáva presné rozmery tehličiek a mincí a hmotnosť zlata. Každá tehlička a mince musí mať tieto rozmery a musí mať uvádzanú hmotnosť. Predstavme si, že by sme zlatú mincu Maple Leaf zamenili za striebornú mincu Maple Leaf. Striebro má nižšiu hustotu (10,4 kg na dm3). Minca zo striebra by musela byť väčšia (napríklad hrubšia), aby sa dosiahla presná hmotnosť, pretože striebro má nižšiu hustotu. Alebo pri rovnakých rozmeroch zlatej a striebornej mince by strieborná minca musela mať nižšiu hmotnosť.

Na presné meranie sa využívajú certifikované váhy, ktoré sú úradne overené, čo zaručí presné meranie.

Doplnkové meranie pomocou magnetickej váhy.

Zlato je nemagnetický kov (mierne diamagnetické). Preto je možné na základoch magnetizmu presne zistiť, či ide o zlato o rýdzosti 999,9 alebo nie. Rozdiel medzi čistým zlatom 999,9 a zlatom s menšou rýdzosťou, alebo dokonca iným kovom je výrazný a nie je možné si to pomýliť. Pri odliatkoch s vyššou hrúbkou sa dodatočne používa ultrazvuk.

Doplnkové meranie pomocou prístoja, ktoré meria elektrickú vodivosť. 

Zlato, striebro a iné kovy majú rôznu úroveň odporu elektrického prúdu. Meraním elektrickej vodivosti je možné nedeštruktívne presne určiť kov a rýdzosť meranej tehličky alebo mince. 

Aktualizujeme ceny